2014. december 13., szombat

Macskanyelv keksz

Gyorsan elkészíthető keksz, adhatjuk forró csokoládéhoz, habos kakaóhoz vagy könnyű krémek mellé, mártogatni.

Elkészítési idő: 40-45 perc

12 dkg puha vaj
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
2 közepes tojás
pár csepp vanília kivonat vagy egy tasak vaníliás cukor




1. Melegítsük elő a sütőt 165-170 fokra. A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral.
2. Adjuk hozzá a tojást, a vanília kivonatot, és keverjük fehéredésig.
3. Keverjük bele a lisztet, dolgozzuk jól össze és merjük habzsákba. Nyomjunk kis csíkokat sütőpapírra, de hagyjunk közötte helyet, mert egy kicsit elterülnek..
4. Süssük 8-10 perc alatt aranysárgára. A sütési idő nagyban függ attól, milyen vastag kekszeket nyomtunk. Zárt edényen tároljuk, akkor nem fog visszalágyulni, ropogós marad.

Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünk!

Max (Tanulj meg velem sütni!)
A recept a őszi Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések: