2014. október 28., kedd

Kukoricalisztes tortilla, házilag és Quesadilla

Mediterrán lepénykenyér, a kukoricalisztes verzió a mexikói konyhára jellemző. Fogyasztják tépve a szószos ételek mellé, vagy töltve, különböző formákban. Ilyen például a quesadilla, a Tex-Mex meleg szendvicse. Töltött lepények, serpenyőben összesütve, és cikkekre vágva.


Fotó és videó: Szeiler Stúdió

17,5 dkg langyos víz
1 evőkanál olíva olaj
1 mokkáskanál só
7,5 dkg Biomag kukoricaliszt

27,5 dkg sima liszt


Fotó és videó: Szeiler Stúdió

A vízhez adjuk az olajat, a sót és a liszteket. Puha lágy tésztát dagasztunk belőle, 10-12 perc alatt. Készülhet a kenyérsütő gépben, vagy dagasztógéppel, de kézzel is összegyúrhatjuk. Letakarva 40-50 percet pihentessük a tésztát.
Osszuk fel nyolc részre a pihentetett tésztát, és gyúrjunk belőle gombócokat. Melegítsünk egy serpenyőt, kis lángon, majd sütéskor tegyük közepes erősségre.



Gyengén lisztezett nyújtólapon nyújtsuk ki a gombócokat. A meleg serpenyőben, közepes lángon, süssük az egyik oldalát 2,5-3 percet, majd ha megjelennek a hólyagok, akkor fordítsuk meg, és süssük 2-2,5 percet a másik oldalát is. Ne szárítsuk ki, a sütés után takarjuk le egy konyharuhával, így könnyen tekerhetjük, tölthetjük, mert puha marad.


Fotó és videó: Szeiler Stúdió

Quesadilla: terítsük ki a lepényt, kenjük meg tejföllel, szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyünk rá csíkokra vágott sonkát, vagy kicsontozott, szálakra tépett grill csirke húst, paprika csíkokat és zöldsaláta leveleket. Hajtsuk össze, és a közepesen forró serpenyőben, süssük meg mindkét oldalát 2-3 percig.


Fotó és videó: Szeiler Stúdió


Jó étvágyat hozzá!
Max
A BIO kukoricalisztet a Biomag Malomtól kaptuk, köszönjük!

Fotó és videó: Szeiler Stúdió

Nincsenek megjegyzések: