2014. június 30., hétfő

Grillezett barack joghurttal

Tegnap a Gyenesi termelői piacon csodás barackokat sikerült vásárolnom. Édes, csodás kajszi barackot és őszibarackot. Elkészítettük ezt a gyors desszertet, amit bármikor az asztalra tehetünk.
Igazi nyári édesség, amit elkészíthetünk akár a vendégek előtt, az asztalnál. Krém joghurtot készíthetünk magunk is, natúr joghurtot csepegtessünk le egy sűrű szitán, 3-4 óra alatt. A lecsöpögött savót használhatjuk kenyérsütéshez, víz helyett. Készíthetjük barack kompótból is, de azt a felhasználás előtt, alaposan csepegtessük le.


Elkészítési idő: 15-20 perc



4-5 db kemény őszibarack
25-30 dkg krémjoghurt
3-4 evőkanál Málna Rózsi lekvár
3-4 evőkanál kukorica pehely (Corn flakes)
2-3 evőkanál barna cukor

2-3 evőkanál szeletelt mandula



1. A mandulát száraz serpenyőben pirítsuk meg, majd tegyük hűlni egy tányérra. Töröljük ki a serpenyőt. Míg pirul a mandula, zúzzuk össze egy kicsit a kukoricapelyhet.
2. A barackot hámozzuk meg, vágjuk ketté, vegyük ki a magját. Hempergessük meg a barna cukorban, majd pirítsuk meg a forró serpenyőben, vágott felével lefelé. Akkor jó, ha a cukor már karamellizálódik, és bevonja a barackot, ekkor fordítsuk meg, és pirítsuk a másik oldalát is.
3. Tegyük egy tányérra a barackot (személyenként két felet), erre tegyünk a kukoricapehelyből. Erre kanalazzunk a krémjoghurtból, arra málna lekvárt, és a tetejére a pirított mandulát. Frissen tálaljuk.

Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünkJ

Max (Tanulj meg velem sütni!)

A recept a nyári Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.

1 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Hibátlan! Összefutott a nyál a számban pusztán az olvasástól :-)