2014. május 23., péntek

Hot-dog kiflik, gyors zsemletésztából

Elsőként elnézést a telefonnal készített képekért, de ez egy igazi gyors küldetés volt. Viszont szerintem sikerült annyira jól a hot-dog bucik, hogy érdemes a receptet megosztani. Ígérem, amint elkészül a stúdióban, azonnal cserélem a képeket.
Szóval gyors tészta. Sok minden készült már belőle, legutóbb vastagtésztás pizza (azzal is adós vagyok, szerintem ez is belekerül a következő forgatásba). Most viszont egy gyors vacsora részeként került terítékre, sült virslivel, majonézzel és egy izgalmas epres-chili mártással (Max Gastro termékként hamarosan debütálni fog).

Igazán ideális, ha egy gyors vacsorát szeretnénk tálalni, és szert teszünk minőségi virslire (vagy éppen grill kolbászra, abból is kiváló Gyenes-dog készíthető, az adventi rendezvény egyik legsikeresebb étele volt). Most van itt a grillezés ideje, mire beizzítjuk a faszenes sütőt és megsütjük a virslit/kolbászt, addigra pont elkészül a buci is.


25 dkg 3,5%-s tej
2,5 dkg friss élesztő
1 csipet cukor
15 dkg fehér tönkölyliszt
25 dkg sima búzaliszt
1 teáskanálnyi só

1-2 evőkanál olívaolaj


1. A tejet langyosítsuk meg, keverjük el benne a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Takarjuk le, és 15-20 percig, langyos helyen pihentessük.
2. Adjuk hozzá a átszitált liszteket és a sót. Kezdjük el bedagasztani, és ha már morzsásan kezd összeállni, akkor adjuk hozzá az olajat. Dagaszthatjuk kézzel, dagasztógéppel vagy a kenyérsütő dagasztó programján. Dolgozzuk jól össze, sima puha tésztát készítsünk. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
3. Vegyük a tésztát 8 egyforma részre, formázzunk belőle gombócokat.

4. Sodorjuk ki egyesével kb. 15 cm hosszúságú hengernek, vágjuk be egy éles késsel, és tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre.


5. Pihentessük 18-22 percet, majd hideg vízzel megspriccelve, tegyük a forró sütőbe.
6. Vegyük vissza a hőfokot 200 fokra, és süssük 20-22 perc alatt szép pirosra. Vegyük ki, kevés hideg vízzel spricceljük meg, és hagyjuk kihűlni.

Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünk

Max (Tanulj meg velem sütni!)
A receptet a  Gusztahús támogatta, köszönjük!


1 megjegyzés:

4Gyerek írta...

Végül nem ilyen formában végezte, ráadásul joghurt volt tejsavóval keverve, tönkölyliszt meg errefele fehér holló, így max az arányok voltak ugyanazok. de a bucifélék finomak voltak, az eljárásért (tudod, a gyors technika) pedig köszönet :)